Временска зонаВреме во Јужноафриканска Република
Површина17,2 км²
Население21.953 (Повеќе детали)
Машко население10.438 (47,5 %)
Femaleенско население11.515 (52,5 %)
Средна возраст32,6
Поштенски Броеви2940, 2941, 2942 (7 повеќе)
Телефонски Број34

Интерактивна мапа

(10) Поштенски Броеви во Newcastle, Квазулу-Натал

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
2940NewcastleКвазулу-Натал52.99195,8 км²
2941NewcastleКвазулу-Натал833101,6 км²
2942NewcastleКвазулу-Натал26719,5 км²
2945NewcastleКвазулу-Натал
2951NewcastleКвазулу-Натал219.789239,8 км²
2954NewcastleКвазулу-Натал3.10891,5 км²
2955NewcastleКвазулу-Натал1.03094,1 км²
2956NewcastleКвазулу-Натал9.896512,5 км²
2958NewcastleКвазулу-Натал8.098531,8 км²
2960NewcastleКвазулу-Натал1.1164,878 км²

Демографска информација Newcastle, Квазулу-Натал

Население21.953
Густина на население1.279 / km²
Машко население10.438 (47,5 %)
Femaleенско население11.515 (52,5 %)
Средна возраст32,6
Средна возраст за мажи31,5
Средна возраст за жени33,6
Бизниси во Newcastle, Квазулу-Натал2.549
Население (1975)12.155
Население (2000)19.884
Промена на населението од 1975 во 2015 +80,6 %
Промена на населението од 2000 во 2015 +10,4 %

Newcastle

Newcastle is the third-largest city in the province of KwaZulu-Natal, South Africa, with a population of 363,236 citizens as of the 2011 census. 56,144 of these citizens reside in Newcastle West, whilst the balance of the population reside in the mai..  ︎  Страницата со Википедија Newcastle