Временска зонаВреме во Џерси
Население90.812
Поштенски БроевиJE1, JE2, JE3 (2 повеќе)
Поштенски Броеви3.538
Телефонски Броеви1534, 7509, 7700 (3 повеќе)
Бизниси во Џерси2.606
Градови5
Поштенски БроевиГрадБрој на поштенски кодови
JE1 - JE4Saint John’s Church3
JE1 - JE4St Brelade3
JE2 - JE4Saint Aubin2

(5) Поштенски Броеви во Џерси

Поштенски БројГрадГрадска популација
JE1
JE2
JE3
JE4
JE5

Џерси

Џерси, полн назив: Бејлифство Џерси (англиски: Bailiwick of Jersey, француски: Bailliage de Jersey, нормандски: Jèrri) — автономен крунски посед на британскиот монарх во Ламанш, меѓу Франција и Англија. Се наоѓа на приближно 20 км од брегот на полуостровот Кот..  ︎  Страницата со Википедија Џерси